6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePakistanez acuzat că incita la jihad global, expulzat din România

Pakistanez acuzat că incita la jihad global, expulzat din România

Cetăţeanul pakistanez acuzat că a incitat la jihad global, fiind, totodată, preocupat de modul de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate a fost expulzat de pe teritoriul României după ce a fost ţinut, timp de două săptămâni în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, informează HotNews. Pakistanezul a fost declarat indezirabil de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti pentru următorii 10 ani.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), cetăţeanul pakistanez a fost îndepărtat din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coandă, Otopeni de unde a părăsit România cu o cursa de linie către ţară de origine.

Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele cetăţeanului pakistanez s-a instituit măsură de nepermitere a intrării în România pentru o perioada de 10 ani, mai arată IGI.

Aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de şedere în baza căsătoriei o româncă, pakistanezul a intrat în atenţia SRI la sfârşitul anului trecut, când ar fi intrat ilegal în România.

„În urmă măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Concret, străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora”, explică SRI.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a sesizat, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucureşti, care a decis că cetăţeanul pakistanez să fie declarat indezirabil, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Că urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, pentru îndepărtarea de pe teritoriul naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS