17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu cerut 16.500 de euro, susţinând că pot interveni la DNA pentru a-i reţine contracandidatul

Au cerut 16.500 de euro, susţinând că pot interveni la DNA pentru a-i reţine contracandidatul

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 8 septembrie 2016, față de inculpații NICULAE PETRICĂ, NEAGU ION și BOBOC MIHAI – ANDREI, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În perioada 28 decembrie 2015 – 2 martie 2016, cei trei inculpați au pretins 16.500 euro din care au primit 1.500 de euro de la o persoană (martor), lăsându-l să creadă că au influență asupra unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală și că îl vor determina pe procuror să urgenteze efectuarea urmăririi penale într-un dosar în care se cercetau fapte de corupție presupus a fi săvârșite de o anumită persoană, să se sesizeze cu privire la noi infracțiuni de corupție presupus a fi săvârșite de aceeași persoană, apoi să propună arestarea preventivă și să trimită în judecată persoana respectivă pentru săvârșirea respectivelor infracțiuni de corupție.

Pretinderea și primirea banilor a avut loc în contextul în care martorul intenționa să candideze pentru prima dată la alegerile locale pentru funcția de primar, iar persoana care i-a fost prezentată de către inculpați ca având probleme de natură judiciară (fictive) era primarul în funcție și posibil contracandidat.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală și la D.G.P.M.B. ori de câte ori sunt chemați;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală și D.G.P.M.B. cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la D.G.P.M.B. conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați.
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului de urmărire penală;
e) să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanțele de luare a controlului judiciar;
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

Inculpaților li se atrage atenția că, în caz de încălcare, cu rea-credință, a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS