16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocurile rămase libere la Universitatea din Craiova pot fi ocupate până pe 22 septembrie

Locurile rămase libere la Universitatea din Craiova pot fi ocupate până pe 22 septembrie

Aspiranţii la statutul de student sunt invitaţi să-şi depună dosarul la Universitatea din Craiova până la data de 22 septembrie 2016, pentru anul universitar 2016/2017, a anunţat într-un comunicat instituţia de învăţământ. Candidaţii au ocazia să ocupe unul dintre locurile finanţate de la bugetul de stat rămase libere, în urma sesiunii de admitere din vara.

Locuri la buget sunt la Facultatea de Inginerie Electrică – 122, la Facultatea de Ştiinţe (Chimie, Fizică, Matematică) – 64, la Facultatea de Mecanică – 78, la Facultatea de Horticultură – 52, la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică – 28, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor –  20 (Craiova şi Drobeta-Turnu Severin), la Facultatea de Teologie Ortodoxă – 10 locuri, la Facultatea de Litere – 4 locuri buget (Teatru).

Universitatea din Craiova mai are alocate şi 16 locuri speciale la buget pentru rromi şi 2078 locuri la taxă la toate facultăţile.

Detalii referitoare la programul de admitere al fiecărei facultăţi, precum şi detalii despre condiţiile de admitere se găsesc pe www.ucv.ro, secţiunea Admitere, dar şi pe site-urile facultăţilor.

Totodată, Universitatea din Craiova organizează în perioada 1-22 septembrie 2016, Admiterea pentru anul academic 2016-2017, la studii universitare Master, la cele 12 facultăți din structura acesteia: Facultatea de Agronomie, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Litere, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Teologie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Sociale.

În total, sunt scoase la concurs 1630 de locuri la buget, 12 locuri pentru cetățenii rromi și 1940 la taxă.  La majoritatea domeniilor, admiterea se va face prin concurs de dosare. Pentru unele specializări, candidații trebuie să susțină probe scrise sau interviu. Calendarul, tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi. Oferta educaţională poate fi vizualizată şi pe site-ul www.ucv.ro, dar şi pe site-ul fiecărei facultăți.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS