16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizia privind excluderea din Baroul Bucureşti a lui Victor Ponta, amânată pentru 13 septembrie

Decizia privind excluderea din Baroul Bucureşti a lui Victor Ponta, amânată pentru 13 septembrie

Baroul Bucureşti urmează să dea, pe 13 septembrie, o decizie privind excluderea lui Victor Ponta din avocatură ca urmare a retragerii titlului de doctor, decanul instituţiei susţinând că nu există un text de lege care să spună dacă pierderea doctoratului atrage retragerea titlului de avocat.

„Consiliul a purtat o discuţie utilă şi absolut deschisă cu colega noastră. Ne-am lămurit reciproc în legătură cu anumite aspecte de ordin juridic şi acum o să trecem la analiza problemelor de drept şi vom decide. Am făcut cam tot ce presupune documentarea, verifcarea. Avem poziţiile celor doi avocaţi (nr. Victor Ponta şi Monica Macovei), avem punctele de vedere în scris, avem un raport al comisiei. Trebuie să analizam şi, prin vot, să decidem. (..) Nu avem în lege un text care să spună că dacă a fost retras titlul de doctor în drept e de drept retras şi titlul de avocat. Am luat act de precizarea cererii că nu se mai vorbeşte de o excludere ci de o revocare a deciziei anterioare a Baroului, decizie care a avut la baza un act valabil la acel moment”, a declarat decanul Baroului Bucureşti, Ion Dragne, citat de Mediafax.

Europarlamentarul Monica Macovei a mers, marţi, la Baroul Bucureşti pentru a îşi susţine solicitarea. Macovei susţine că baroul ar putea decide să îi retragă lui Victor Ponta scutirea de examen cu care a intrat în Barou, iar fostul premier ar trebui astfel să dea examen, „ca alţi avocaţi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS