16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de Cultură, decizie despre "Cumințenia Pământului": Guvernul este obligat să plătească

Comisia de Cultură, decizie despre „Cumințenia Pământului”: Guvernul este obligat să plătească

Parlamentarii din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, un amendament la OUG 10/2016 privind achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, potrivit căruia Guvernul va fi obligat să plătească diferenţa de bani până la 11 milioane de euro, indiferent de suma strânsă pentru achiziţionarea acesteia. Potrivit realitatea.net, preşedintele Comisiei de Cultură, Gigel Ştirbu, a propus în timpul şedinţei introducerea unui amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 10/2016, privind achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”.

”În situaţia în care la 30 septembrie nu se strâng cei 6 milioane de euro din subscripţie publică, Guvernul va mări marja de 5 milioane până la cuantumul sumei de 11 milioane ca acest bun de patrimoniu naţional să fie cumpărat. Deci, Guvernul are libertatea să mărească cuantumul de cinci milioane de euro”, a declarat Ştirbu.

Deputatul Mădălin Voicu a spus despre campania de subscripţie că este ”aproape o bişniţăreală”. La rândul său, deputatul PSD Liliana Mincă a propus, în colaborare cu Ministerul Economiei, organizarea a două extrageri speciale ”6 din 49” pentru strângerea banilor necesari achiziţionării sculpturii.

Secretarul de stat din Miniserul Culturii Anca Drăgoi a spus că, până la data de 16 august, s-au strâns 695.000 de euro, precizând că, de la momentul lansării subscripţiei publice, s-a dus o campanie de mediatizare în urma căreia multe companii au donat pentru achiziţionarea sculpturii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS