24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterdicţii pentru Bogdan Olteanu

Interdicţii pentru Bogdan Olteanu

Noi măsuri impuse de judecători lui Bogdan Olteanu, după ce acesta a fost plasat în arest la domicilu. Fostul viceguvernator BNR nu are voie să ia legătura cu părinţii, anunţă Realitatea Tv.

În motivarea deciziei Instanței supreme, prin care Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu timp de 30 de zile, apare declaraţia lui Liviu Mihaiu, fostul guvernator al Deltei Dunării, care a recunoscut că știa despre intervențiile politice pentru numirea sa în funcția de guvernator.

Magistraţii mai arată că faptele de care este acuzat Bogdan Olteanu reprezintă şi acum un pericol pentru ordinea publică, chiar dacă ele au fost descoperite de organele judiciare în luna ianuarie 2016, la aproape 8 ani de la săvârşire, generând şi în prezent în rândul societăţii „puternice reacţii negative, care persistă cu aceeaşi intensitate”.

În opinia instanţei, circumstanţele personale favorabile lui Bogdan Olteanu (are un nivel ridicat de instruire, nu are antecedente penale, este integrat în societate) nu poate justifica cercetarea acestuia în libertate sub control judiciar, aşa cum a cerut fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Liviu Mihaiu le-a declarat procurorilor DNA că Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus că va aranja ca el să ocupe funcţia de guvernator al Deltei Dunării şi a aflat ulterior că omul de afaceri a dat bani pentru această numire, se mai arată în motivarea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără să se precizeze când a aflat Mihaiu despre acest aranjament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS