6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a stabilit noi tarife: Un medic primar cu vechime va lua 1.200 de lei pentru o gardă în weekend

Guvernul a stabilit noi tarife: Un medic primar cu vechime va lua 1.200 de lei pentru o gardă în weekend

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42%, în cazul rezidenţilor, până la 90%.
„De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la alt nivel. (…) Un rezident de anul III dintr-o unitate clinică cu un spor de 50%, care este minim pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei.
De asemenea, pentru o gardă în weekend, atunci când sporul este de 50% până la 100%, dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 de lei, iar dacă ne raportăm la nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei“, a declarat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.
El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani.
„Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani într-o unitate clinică, cu un spor de weekend şi calculăm cu un spor de 100%, va primi 1.200 de lei în mână, iar pentru o gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, va lua 800 de lei bani în mână“, a mai spus Voiculescu.
El a adăugat că există „loc de îmbunătăţire“, dar în momentul acesta este tot ce s-a putut face, adăugând că este un pas important.
„Vorbim despre creşteri de la 42%, în cazul rezidenţilor, până la 90 şi ceva la sută“, a conchis Voiculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS