6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei trei români din dosarul "Sky News", plasaţi în control judiciar. Decizia nu este definitivă

Cei trei români din dosarul „Sky News”, plasaţi în control judiciar. Decizia nu este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul celor trei români care apar în reportajul Sky News referitor la traficul de arme pe teritoriul României, decizia nefiind definitivă, scrie Mediafax.

Decizia Curţii de Apel poate fi contestată de procurorii DIICOT la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics, au fost arestaţi preventiv în 12 august, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea menţinută ulterior şi de instanţa supremă. Ei sunt acuzaţi de complicitate la „comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională”, infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat. În această cauză, DIICOT a trimis în Marea Britanie solicitarea privind audierea celor trei jurnalişti de la Sky News,printre care şi Stuart Ramsay, în dosarul ce vizează reportajul cu traficul de arme realizat în România, cei trei jurnalişti fiind puşi sub urmărire penală pentru comunicare de informaţii false.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS