24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNATDCU a respins contestaţia lui Gabriel Oprea privind verdictul de plagiat

CNATDCU a respins contestaţia lui Gabriel Oprea privind verdictul de plagiat

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins contestaţia fostului vicepremier Gabriel Oprea privind verdictul de plagiat, cu 31 voturi pentru şi 2 împotrivă, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus contestaţie la CNATDCU privind verdictul de plagiat pe care consiliul l-a dat împreună cu cererea de retragere a titlului de doctor, solicitarea fiind respinsă, potrivit unor oficiali din Ministerul Educaţiei.

Consiliul general al CNATDCU a luat decizia cu 31 de voturi pentru respingerea contestaţiei şi două împotrivă, urmând ca propunerea de retragere a titlului de doctor să ajungă la ministrul Educaţiei.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, la începutul lunii august, că va contesta verdictul de plagiat al CNATDCU şi, dacă decizia va rămâne aceeaşi, se va adresa instanţei, motivând că a respectat normele în vigoare în anul 2000.
Consiliul general al CNATDCU a decis să propună retragerea titlului de doctor în cazul lui Gabriel Oprea, considerând că fostul vicepremier a plagiat în teza de doctor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS