6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Culturii lansează o invitație de constituire a unei organizații dedicate înscrierii Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO

Ministerul Culturii lansează o invitație de constituire a unei organizații dedicate înscrierii Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO

Reprezentanții Ministerului Culturii au lansat o invitație de constituire a unei organizații dedicate includerii Peisajului Cultural Minier Roșia Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO invitațaia a fost lansată la sfârșitul săptămânii  de Ministerul Culturii către participanții la prima întrunire de informare și consultare a comunității locale.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, la eveniment au fost prezente aproximativ 100 de persoane. Printre participanți s-au numărat și primarul localitatii Roșia Montana, Eugen Furdui, consilierii locali, secretarul de stat Oana Bogdan, directorul Institutului Național al Patrimoniului, Stefan Balici.
„Am avansat către cei prezenți invitația de constituire a unei organizații dedicate înscrierii Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO, aceasta fiind unul dintre mecanismele care va gestiona și modela așteptarile comunității locale. (…) Este un pas important, primul dintr-o serie care va puncta procesul de întocmire a dosarului de nominalizare, dar și perioada de gestionare a sitului pe mai departe. Pentru aceasta, Ministerul Culturii și Institutul Național al Patrimoniului, dar și Guvernul, prin Task Force Roșia Montana, vor acorda consultanță și sprijin logistic și financiar”, precizează reprezentanții ministerului.
Următoarea întrunire va fi anunțată în curând și va avea o participare extinsă și la alți posibili parteneri, informează ministerul. (sursa: HotNews)
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS