14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorul accidentului petrecut sâmbătă în județul Olt şi în care un om a murit şi alţi opt au fost grav răniţi este fiul omului de afaceri slătinean Marian Lazăr, zis Chinezu’

Autorul accidentului petrecut sâmbătă în județul Olt şi în care un om a murit şi alţi opt au fost grav răniţi este fiul omului de afaceri slătinean Marian Lazăr, zis Chinezu’

Autorul accidentului petercut sâmbătă în județul Olt şi în care un om a murit şi alţi opt au fost grav răniţi este fiul omului de afaceri slătinean Marian Lazăr, zis Chinezu’, condamnat anul trecut la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Printre răniţi se numără şi un copil de doar cinci luni, lovit puternic la cap, părinţii lui, dar şi cinci tineri cu vârste de 17 şi 18 ani. Victimele sunt din localităţile Slatina, Movileni, Mărunţei şi Drăgăneşti-Olt. Cel care a provocat teribilul accident se numeşte Valentin Lazăr şi este fiul omului de afaceri slătinean Marian Lazăr, zis Chinezu’, condamnat anul trecut la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă după ce un fost poliţist l-a denunţat că a luat bani de la omul legii pentru a-l scăpa de un proces penal. Tânărul are 18 ani se afla la volanul unui Peugeot la aproape un an după ce obţinuse permisul de conducere auto.

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 01.00, pe DJ 546, în apropiere de comuna Brebeni, unde, în timp ce conducea autoturismul în care se mai aflau alte patru persoane, Valentin Lazăr s-a angajat în depăşirea unui alt vehicul fără să se asigure corespunzător, intrând în coliziune frontală cu o Dacia condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 44 de ani, din localitatea olteană Movileni. Acesta din urmă a decedat pe loc, iar fiica lui, împreună cu soţul şi copilul lor de numai cinci luni, au suferit leziuni grave, fiind transportaţi la Spitalul Slatina. Ulterior, soţul femeii, de 30 de ani, a fost transferat la un spital din Capitală.

Răni grave au suferit şi persoanele aflate în maşina lui Valentin Lazăr. Este vorba de două tinere de 17 ani, din comuna olteană Mărunţei, de un tânăr, tot de 17 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt şi de o altă tânără de 18 ani. Şoferul, de 18 ani, din Slatina, a suferit şi el leziuni la nivelul capului.

Omul de afaceri slătinean Marian Lazăr, zis Chinezu’, trimis în judecată de procurorii DNA Craiova pentru trafic de influenţă, a fost condamnat, în iulie 2015, la patru ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Olt. Potrivit procurorilor, afaceristul ar fi cerut de la ofiţerul de poliţie Liviu Voiculescu 50.000 de euro pentru a interveni la DIICOT Craiova în favoarea poliţistului, cercetat de DIICOT Craiova pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc într-un dosar care a ajuns, ulterior, în instanţa de judecată . (sursa Olt Alert).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS