8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremurul din Italia: Numărul morților a crescut la 284

Cutremurul din Italia: Numărul morților a crescut la 284

Numărul provizoriu oficial al morților provocați de cutremurul devastator care a zguduit miercuri centrul Italiei a ajuns la 284, potrivit ultimului bilanț anunțat sâmbătă de Protecția Civilă citată de AFP.

Noua actualizare intervine după cifrele anunțate vineri seara și găsirea altor trei trupuri neînsuflețite. Sergio Pirozzi, primarul din Amatrice, localitatea cea mai afectată de seism, a anunțat că cele trei cadavre au fost scoase de sub dărâmăturile Hotelului Roma. Din Amatrice au fost recuperate în total 224 de trupuri neînsuflețite. La Arquata del Tronto se menține bilanțul de 49 de morți, iar la Accumoli de 11 persoane decedate, potrivit Protecției Civile italiene.

Noile date sunt publicate după ce Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie Italian (INGV) a informat că în cursul nopții de vineri s-a înregistrat o replică a cutremurului de 4 pe scara Richter în provincia Ascoli Piceno. Noul seism s-a produs las 04:50 ora locală (02:50 GMT).

Protecția Civilă a precizat că de miercuri s-au înregistrat în total 1.332 de cutremure în zonă, dintre care 92 în cursul nopții de vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS