Liviu Dragnea nu dorea ca soția lui să depună declarație de avere

Liviu-Dragnea

 

Liviu Dragnea (foto) nu voia ca fosta lui soție să fie funcționar public și astfel să depună declarație de avere și a cerut înființarea unui serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, care să poată funcționa cu personal contractual și care a fost condus de aceasta, se arată în actele dosarului prin care cei doi au fost trimiși în judecată de DNA.

Potrivit documentelor, fosta șefă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, de asemenea deferită justiției în acest dosar, le-a povestit procurorilor că, în urma modificării legislației în anul 2009, respectiv în cursul lunii iulie, i s-a cerut de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) ca funcțiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman să fie transformate în funcții publice.

În acest context, Floarea Alesu l-a informat pe Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean, că ANFP nu a aprobat ca Biroul de proiecte programe și strategii al DGASPC Teleorman, al cărui șef era Bombonica Dragnea, la acel moment soția lui, să rămână încadrat cu personal contractual. Dragnea i-a cerut să găsească o modalitate de a înființa în cadrul DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrate soția acestuia, dar și două persoane care figurau pe organigrama Direcției, dar care, de fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman. În urma solicitării președintelui CJ Teleorman, a fost înființat Serviciul Secretariat.

„Înființarea serviciului s-a realizat ca urmare a solicitării președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dragnea Nicolae, ca doamna Dragnea Bombonica, soția acestuia, să nu fie funcționar public, ci personal contractual. I-am arătat acestuia ca variantă de serviciu cu personal contractual doar Serviciul Administrativ care avea în componență pază, PSI, șoferi și femei de serviciu și acesta m-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama și să găsesc altă variantă, motivându-mi că doar nu o să o pun pe soția sa șefă peste femeile de serviciu“, a declarat Floarea Alesu.

Bombonica Dragnea a refuzat să fie numită funcționar public

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane a arătat că Bombonica Dragnea a refuzat să fie numită funcționar public pentru a nu da declarații de avere.

„Am aflat acest aspect de la directorul Alesu Floarea cu ocazia întocmirii organigramei, când aceasta mi-a spus că «șefu», referindu-se la Dragnea Liviu, nu vrea ca soția sa să fie funcționar public și ca aceasta să dea declarație de avere“, a afirmat persoana în cauză.

În ceea ce le privește pe cele două persoane care figurau în organigrama DGASPC, dar în realitate lucrau în sediul PSD, respectiv Adriana Botorogreanu și Anisa Niculina Stoica, Floarea Alesu a arătat că Liviu Dragnea avea cunoștință despre această situație și chiar i-a cerut să o mențină până la găsirea unei soluții.

„Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoștință despre această situație și mi-a cerut să le mențin în funcțiile deținute la DGASPC pe cele două și respectiv să tolerez în continuare acea situație în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluție de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman. (…) Dat fiind acest fapt și că cele două angajate continuau să figureze și să funcționeze pe organigrama DGASPC și să lucreze la sediul PSD Teleorman, președintele CJ Teleorman, Dragnea Liviu, mi-a cerut să găsesc o modalitate prin care să pot înființa în cadrul organigramei DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrată și soția acestuia și cele două angajate“, a declarat fosta șefă a DGASPC Teleorman, conform documentelor de la dosar.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual.

În același dosar, a fost trimisă în judecată fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiți justiției: Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Olguța Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți; Nicușor Gheorghe, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 26 august 2016

Actualitate

» Raed Arafat: Românii să îşi facă provizii de hrănă şi apă
» Alți doi români morţi în urma cutremurului din Italia
» Ce fel de aer respirăm?
» A început Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare
» O profitabilă afacere păguboasă
» Angela Merkel: Brexitul poate fi un “punct de ruptură” în istoria europeană
» Turcia nu va mai limita migraţia spre UE dacă nu obţine eliminarea vizelor
» BAC 2016, sesiunea de toamnă: Elevii au susținut astăzi ultima probă scrisă
» Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Veneția, anulată după cutremurul din centrul Italiei
» 27 august, zi doliu naţional în Italia, în urma cutremurului
» Prognoza meteo pentru acest weekend
» Astăzi este Ziua Internaţională a Câinelui
» MFP confirmă că Raiffeisen Bank International dă în judecată România din cauza Legii dării în plată
» Cel de-al şaselea român mort în timpul cutremurului din Italia este un copil de 11 ani
» Româncă în Rieti despre cutremure: “E un coşmar care nu se mai termină. Orice mişcare, orice sunet … rămân blocată, mă ia tremuratul”
» 28 migranţi, opriţi la frontiera de sud-vest. Călăuză sârbă, reţinută după ce poliţiştii au folosit armamentul din dotare
» Cutremurul din Italia: Noul bilanţ al victimelor a ajuns la 267 de morţi şi circa 400 de răniţi
» Lucrări pe A1 Bucureşti – Piteşti
» Italia a declarat stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate de seismul de miercuri
» Turcia: Numeroşi morţi şi răniţi în urma unei explozii puternice
» MAE: Încă un român mort după cutremurul din Italia. Bilanţul a ajuns la şase victime
» Numărul românilor dispăruţi după cutremurul din Italia a ajuns la 18
» Cutremurul din Italia: 250 de morți, 365 de răniți, 215 persoane salvate; căutarile salvatorilor continuă

Publireportaj

» Activități pentru o minte sănătoasă

Dolj

» “Ziua Familiei Ford”, la uzina de la Craiova
» Un echipaj al ISU Dolj, locul III la Faza naţională a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat
» Craiova: Câteva sectoare de drum se închid temporar pentru meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Viitorul
» Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile în Dolj
» Craiova: Agent economic amendat cu 20.000 de lei pentru vânzare ilegală de vin
» Tânără din comuna Malu Mare, victimă a cutremurului din Italia
» Primiți factura la energie exact în ziua scadenței? Iată de ce
» Coșmarul craiovenilor de pe strada Homer, fără sfârșit
» Trei centre noi de asistenţă socială cu sprijinul consiliului judeţean

Gorj

» Gorj: CEO a anunţat la Conferinţa Focus Energetic cheltuirea a 240 de milioane de euro pe certificate de CO2
» Eroii căzuţi în Primul Război Mondial au fost comemoraţi la Târgu Jiu
» Gorj: Doar 75 de absolvenţi beneficiază de indemnizaţie de şomaj

Mehedinţi

» Locuri de muncă vacante în judeţul Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Locuri de muncă la Horezu
» Vâlcea: Prins în flagrant când încerca să mituiască un poliţist pentru a scăpa de un dosar penal

Sport

» Handbal (f): SCM Craiova, victorioasă cu CSM Bistrița
» Fotbal / Steaua şi Astra şi-au aflat adversarii din grupele Ligii Europa
» Fotbal / Renato Kelic a fost prezentat la CS Universitatea Craiova
» Fotbal / Vladimir Screciu și Andrei Vlad, convocați sub tricolor
» Monica Niculescu a ajuns în semifinalele turneului de dublu de la New Haven
» Baschet (m): SCM-U Craiova, învinsă de BCMU Piteşti în primul amical din cadrul turneului de la Sibiu
» Fotbal / Au fost stabilite grupele sezonului 2016/2017 din Liga Campionilor
» Fotbal / Astra Giurgiu a eliminat-o pe West Ham şi s-a calificat în grupele Ligii Europa
» Doljenii din Liga a III-a şi-au aflat seria şi adversarii din prima etapă

Magazin

» Descoperire extrem de valoroasă, într-un codex vechi de peste 550 de ani
» Horoscop

Top