10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlte tancuri şi maşini blindate ale armatei turce au intrat în Siria după cucerirea oraşului Jarablus

Alte tancuri şi maşini blindate ale armatei turce au intrat în Siria după cucerirea oraşului Jarablus

Rebelii sirieni ajutaţi de tancuri şi avioane turce au preluat controlul asupra oraşului Jarablus, din Siria, aflat în mâinile grupării Stat Islamic. A fost o operaţiune fulger care i-a uimit până şi pe experţii militari. Armata turcă a intrat miercuri în zori în Siria. Tancurile au traversat graniţa şi au atacat poziţiile ISIS din Jarablus, un fief al jihadiştilor. Tancurile turce au rămas în Siria şi, mai mult decât atât, cu puţin timp în urmă s-a anunţat că au mai fost trimise peste graniţă şi alte tancuri şi maşini blindate.
„Scutul Eufratului” – aşa s-a numit incursiunea tancurilor turce în Siria – a avut loc chiar în timpul vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden la Ankara. De altfel, Biden a confirmat faptul că şi americanii sunt implicaţi –  au oferit protecţie aeriană militarilor turci, inclusiv după intrarea pe teritoriul sirian.
„Armata Liberă Siriană şi locuitorii din Jarablus au recucerit oraşul. Au ocupat clădirile publice şi instituţiile. Potrivit informaţiilor pe care le avem, luptătorii DAESH (Stat Islamic, n.r) au fost alungaţi”, a anunţat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.
Scutul Eufratului este începutul unei ofensive de amploare a Turciei pe teritoriul sirian. Astăzi a fost trimis din nou echipament militar peste graniţă – în total sunt mai mult de 20 de tancuri ale armatei turce în Siria.
Presa turcă scrie că în operaţiunea de ieri au fost ucişi o sută de jihadişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS