17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAna Maria Popescu despre echipamentul de la Rio: Aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Au fost probleme

Ana Maria Popescu despre echipamentul de la Rio: Aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Au fost probleme

Scrimera Ana Maria Popescu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, alături de echipa feminină de spadă, a declarat la revenirea în ţară că echipamentul primit din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a fost de calitate inferioară, scrie Mediafax.

Cea mai mare parte din delegaţia României prezentă la Rio s-a întors azi în Bucureşti. Sportivii au fost primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. „Aş vrea să fac anumite precizări, ca toată lumea să înţeleagă. Legat de echipament, da, au fost probleme. Am fost acuzate că am dat măsuri mici…Nu, am dat măsurile pe care noi le purtam dintotdeauna la treninguri indiferent că am fost echipate de federaţie, COSR sau altcineva.

Nu te mai încălzesc scuzele în momentul în care oamenii în care aveai încredere te-au dezamăgit. Pe mine una nu ma încălzesc scuzele. Cu siguranţă nu echipamentul este vreun motiv pentru care nu au fost unele rezultate. Vă garantez că mergând prin satul olimpic ai un sentiment de inferioritate, nu poţi să ridici capul din pământ că eşti… Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar, pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că până şi echipa refugiaţilor, 10 atleţi sub steagul CIO, erau undeva lângă noi, puţin mai sus.
Pe lângă asta, ştiţi foarte bine că după numai 3 zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pământ de ruşinea rezultatului de la individual. Oameni de la care mă aşteptam să fie în aceeaşi echipă cu mine şi au fost primii care au dat cu pietre şi nu mi se pare normal. Am fost numiţi aroganţi, ni s-a spus că am mers nepregătiţi la Jocurile Olimpice, că am mers să ne batem joc. Permiteţi-mi să nu cred aşa ceva, să spun că eu nu cred că unul dintre colegii mei poate să facă o asemenea aroganţă, cu ghilimelele de rigoare, să meargă nepregătiţi acolo şi să îşi bată joc de şansa pe care o au o dată la 4 ani.

Singura experienţă frumoasă de la Rio este acest rezultat, această medalie. Mă bucur pentru că este câştigul şi reuşita unei generaţii până la urmă, atât din punct de vedere al sportivelor cât şi al antrenorilor. Eu zic că aici se termină un capitol, un capitol important din spada românească şi vedem ce mai scriem mai încolo”, a spus Ana Maria Popescu.

În clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul 47. România a câştigat la Rio 5 medalii: un aur prin echipa de spadă (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu), argint la tenis în proba de dublu masculin prin Florin Mergea şi Horia Tecău, şi trei medalii de bronz (Gabriel Sâncrăian la haltere, echipajul de 8+1 de la canotaj şi Albert Saritov la lupte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS