6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUna dintre victimele exploziei de la Petromidia a decedat

Una dintre victimele exploziei de la Petromidia a decedat

Patru angajaţi ai Rafinăriei Petromidia, care au suferit arsuri grave după incendiul izbucnit aseară pe platforma petrochimică din Năvodari, au ajuns marţi dimineaţă la spitale din Capitală cu ambulanţe după ce, iniţial, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.
Cei patru pacienţi au ajuns la Spitalul de Arşi şi la Spitalul „Bagdasar Arseni” în jurul orei 5.00 dimineaţa, fiind preluaţi de medici.
Bărbatul, de 35 de ani, cu arsuri gradul III pe 100% din suprafața corpului, internat la spitalul Bagdasar-Arseni a murit în urmă cu puţin timp.

Un bărbat, 49 de ani, arsuri gradul II-III pe 25% din suprafața corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, stabil, intubat – a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni.

La Spitalul de Arși au fost duşi un bărbat, de 34 de ani, cu arsuri de gradul II-III pe 20% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii, şi un altul de 58 de ani, arsuri de gradul II pe 24% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii.

Spitalul de Arși a primit autorizația de la DSP București pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine și reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafață maximă de 25% și care nu presupun activitate în secția ATI.

Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătății a aprobat această reluare de activitate. În consecință, ministerul a informat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București și Județului Ilfov pentru direcționarea cazurilor care se înscriu în condițiile menționate.”

Ministerul Sănătăţii precizează şi că la Clinica de Arşi de la Spitalul Floreasca, teoretic cea mai modernă din ţară, va fi internat un bărbat de 30 de ani, rănit într-un incendiu la Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS