15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveni reținuți pentru furturi din autoturisme

Craioveni reținuți pentru furturi din autoturisme

Polițiștii specializați în investigații criminale din cadrul Secției 2 Craiova i-au identificat ieri pe M. Florin, de 34 de ani, și A. Ion, de 24 de ani, ambii din municipiu, bănuiţi de sustragerea unor bunuri din autoturisme.
Polițiștii craioveni în urma cercetărilor au stabilit faptul că, în perioada iulie  – august 2016, cei doi craioveni au sustras bunuri din patru autoturisme parcate pe aleile din spatele  Parcului Nicolae Romanescu. Aceștia au reușit să sustragă din autoturismele unor craioveni o tabletă, un telefon mobil, borsete cu bani și documente, dar și un aparat foto. O parte dintre bunurile sustrase le-au vândut, iar altele care nu au putut fi valorificate, cei doi suspecți le-au aruncat.
Pe parcursul investigațiilor polițiștii au reușit să recupereze aproximativ 50 % din bunurile sustrase, printre care tableta și telefonul mobil, precum și documentele persoanelor vătămate.
Faţă de inculpaţi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea a patru infracţiuni de furt calificat şi a unei infracţiuni de tentativă la furt calificat.
Având în vedere că există indicii că aceştia au săvârşit şi alte furturi din autoturisme, în baza probatoriului administrat faţă de cei doi inculpaţi a fost luată măsura reţinerii pe 24 ore, urmând ca astăzi să se facă propunere de arestare preventivă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:
– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
– Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.
– Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.
– Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS