14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Poliţiştii de proximitate, în mijlocul cetăţenilor

Craiova: Poliţiştii de proximitate, în mijlocul cetăţenilor


Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Craiova au organizat ieri o acțiune de informare a cetățenilor,  în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor de furt din buzunare şi din auto care îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din buzunare şi din autoturisme.
Polițiștii craioveni au acţionat în zona pieţei ,,Eroilor” din cartierul Valea Roşie pentru  prevenirea şi combaterea acestor genuri de infracţiuni, astfel că pe parcursul desfășurării acțiunii au stat de vorbă cu aproximativ 50 de craioveni cărora le-au fost înmânate  pliante cu recomandări.
Prin activitățile de acest gen se urmărește în primul rând creşterea nivelului de informare a populaţiei şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv şi neluării măsurilor de asigurare a bunurilor personale.
Recomandări pentru  prevenirea infracţiunilor de furt din buzunare şi genţi:
– Nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor,
– Nu purtaţi portofelul în plase!
– Nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de hoți.
– În cazul în care vă aflați într-o zonă aglomerată, ţineţi geanta lipita de corp și protejați-o cu una din mâini.
– Dacă atunci când vă aflați într-un mijloc de transport în comun vă simţiţi înconjurați și înghesuiți de diverși indivizi, schimbați-vă imediat locul.
DACĂ AI FOST VICTIMA UNEI ASTFEL DE INFRACŢIUNI SUNĂ LA TELEFONUL DE URGENŢĂ 112

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS