10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei dintre românii care au legătură cu reportajul Sky News, puşi sub învinuire

Trei dintre românii care au legătură cu reportajul Sky News, puşi sub învinuire

Trei dintre cele cinci persoane care au legătură cu realizarea materialului Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România au fost puse sub învinuire de procurorii DIICOT pentru complicitate la comunicarea de informaţii false care pun în pericol securitatea naţională şi nerespectarea regimului armelor, scrie Mediafax.
Szanto Aurelian, Pantics Levente şi Pantics Szaba Atilla sunt urmăriţi penal pentru complicitate la „comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională”, infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii iau în calcul extinderea anchetei în ceea ce îi priveşte pe jurnaliştii britanici care au realizat materialul, existând suspiciuni că reportajul Sky News ar fi fost o înscenare. „Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici”, a declarat miercuri procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS