16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș despre reportajul Sky News: Este inadmisibil, nu poți să denigrezi o țară fără să ai dovezi

Cioloș despre reportajul Sky News: Este inadmisibil, nu poți să denigrezi o țară fără să ai dovezi

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi, referindu-se la reportajul realizat de jurnaliștii de la Sky News, că autoritățile române au luat poziție în acest caz și a subliniat că este inadmisibil să existe asemenea atitudini prin care o țară să fie denigrată fără dovezi, scrie Agerpres.
Întrebat dacă autoritățile române au cerut explicații după reportajul realizat de Sky News, Cioloș a replicat: „Da. Domnul ambasador de la Londra a și spus public inițiativele pe care le-a avut și pe măsură ce vom avea informații mai precise despre ce s-a întâmplat acolo și eu am transmis că vreau să luăm poziție pentru că e inadmisibil să existe astfel de atitudini din partea unei prese care este liberă. Nu poți să denigrezi o țară fără să ai dovezi atunci când vii cu anumite afirmații”.

Ambasada României la Londra a anunțat, marți, că a preluat pozițiile instituțiilor abilitate ale statului român (IGPR și DIICOT) și le-a transmis cu scop de drept la replică postului de televiziune Sky News, fiind totodată sesizată autoritatea de reglementare din domeniul comunicațiilor din Marea Britanie, OFCOM, referitor la conținutul reportajului Criminal Gang Selling Military Weapons, difuzat de respectivul post în ziua de 7 august, în care se prezintă presupuși traficanți de arme români.

Într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, Ambasada arată că precizările autorităților române au fost transmise și ministerului britanic al Afacerilor Externe și Agenției Naționale pentru Infracționalitate (National Crime Agency), iar în scrisorile remise entităților menționate, reprezentanța diplomatică a subliniat „caracterul imprecis, incomplet și incorect al informațiilor prezentate în reportajul menționat, care nu susțin concluziile anchetei jurnalistice respective, și care sunt de natură a proiecta o imagine negativă a României în rândul publicului britanic”.

Procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzație, respectiv infracțiuni contra securității naționale prin comunicarea de informații false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS