12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNume mari, la căpătâiul reginei Ana

Nume mari, la căpătâiul reginei Ana

Zeci de oficialităţi vin, astăzi, să-şi prezinte condoleanţele la palatul Peleş, acolo unde este depus trupul reginei Ana, potrivit B1 TV.
Președintele Klaus Iohannis este aşteptat la ora 10.00, iar premierul Dacian Cioloş începând cu ora 13.00. De asemenea, la ora 20.30, corpul neînsuflețit al Reginei va ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului.

Potrivit programului anunțat de Casa Regală, astăzi, între orele 10 și 18, sunt așteptați să-şi prezinte condoleanţele reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale, reprezentanții Instituțiilor Statului; membrii Instituției Prezidențiale, membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței. Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal din Sinaia.
În această seară, siciriul ajunge la Sala Tronului din Palatul Regal, Bucureşti.

Între timp, la Curtea de Argeș, în noua catedrală în care va fi înhumată regina Ana, lucrările sunt în toi. Construcția necropolei a început în 2009 pentru că în vechea biserică nu mai erau locuri, însă, din lipsă de fonduri, lucrările au întarziat. Șantierul de la noua catedrală a avansat; acum este amenajată esplanada unde se va așeza catafalcul și unde, sâmbătă, va avea loc slujba de înmormantare. În vechea necropolă regală de la Curtea de Argeș, o adevărată bijuterie arhitectonică, își dorm somnul de veci primul rege al României, Carol I și soția sa, regina Elisabeta, de numele cărora se leagă istoria modernă a țării. Tot acolo se află mormintele urmașului la tron al lui Carol I, nepotul său, regele Ferdinand și al reginei Maria, bunicii regelui Mihai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS