29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF a recuperat 71 de milioane de lei din marile dosare de corupție

ANAF a recuperat 71 de milioane de lei din marile dosare de corupție

Fiscul a anunțat cât a recuperat, de la începutul anului, din prejudiciile aduse în marile dosare de corupție: 70,9 milioane de lei. Cu toate acestea, Fiscul mai are de recuperat o sumă mult mai mare: peste 1,5 miliarde de lei, scrie Digi24.
Cei mai mulți bani au fost recuperați în dosarul „Transferurilor”, aproape 32 de milioane de lei. Mai bine de 16% din această sumă a venit de la Victor Becali, în timp ce de la fratele său, Ioan, ANAF nu a reușit să recupereze nimic. De la Dan Voiculescu, condamnat la închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, statul a recuperat în acest an aproape 29 de milioane de lei şi mai trebuie să ia familiei Voiculescu încă de zece ori pe atât.
De la Marian Iancu, doar într-unul din dosarele RAFO, statul mai are de recuperat 886 de milioane de lei. În acest an, ANAF nu a reușit decât 3,7 milioane de lei să aducă în visteria statului prin vânzarea de proprietăți aparținând omului de afaceri. Mai exact, Fiscul a vândut opt din cele 35 de apartamente confiscate. Tot de la Marian Iancu, statul are de luat bani și în dosarul Rafo-Carom. Şi nu doar de la el, ci şi de la Ovidiu Tender și alți condamnați. În acest dosar, instanța a stabilit confiscarea sumei de 322 de milioane de lei. Până acum s-au recuperat doar 7,2 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS