Peste 100 de arme și mii de cartușe, confiscate de polițiști

arme

Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a desfășurat o acțiune la nivel național pentru combaterea deţinerii ilegale a armelor de foc, în urma căriea au fost ridicate peste 100 de arme și 2.000 de cartușe.

Astfel, în cadrul acțiunii, desfășurată în perioada 28 iulie – 3 august, oamenii legii au efectuat 46 de percheziţii domiciliare, 70 de  controale la persoane juridice deţinătoare de arme, 373 de controale la persoanele fizice deţinătoare de arme şi 14 controale în cadrul poligoanelor de tir.

În urma activităților, au fost ridicate 21 de arme letale, 6 arme de tir, 78 de arme neletale, 1.098 de cartuşe letale, 986 de cartuşe neletale, 3 lunete pentru arme, două sisteme de ochire, un închizător de armă, 53.388 de lei, 112 kg. de carne de vânat, un trofeu de cerb, o capcană și 2 telefoane mobile.

Pentru neregulile constatate au fost întocmite 67 de dosare penale și au fost date 50 de amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

Ca măsură complementară, faţă de 5 persoane s-a dispus măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire de arme neletale.

În cursul zilei de vineri, ofițerii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase au identificat un bărbat de 45 de ani, din comuna Gighera, care deţinea fără drept un pistol neletal cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, 4 butelii cu CO2 şi 250 de proiectile.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că doljeanul a cumpărat arma, muniția și cele patru bultelii de CO2 în data de 16 mai din Bulgaria şi le-a introdus fraudulos în România fără a le declara organelor de control vamale.

 

 


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

9 septembrie 2016

Măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide

Toate produsele biocide din categoriile care se găsesc pe piața românească și au indicații de utilizare în unități sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate în laboratoare acreditate la standarde europene, producătorii și distribuitorii ...

Sumarul ediției de duminică, 7 august 2016

Top