14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile indoneziene au arestat șase jihadiști care plănuiau atentate în Singapore

Autoritățile indoneziene au arestat șase jihadiști care plănuiau atentate în Singapore

Unitatea antiteroristă din Indonezia a reținut, astăzi, în cadrul mai multor operațiuni desfășurate în întreaga țară șase susținători ai grupării teroriste Stat Islamic care plănuiau să comită atentate în Singapore, scrie Agerpres.
Reținerile au avut loc în mai multe puncte de pe insula Batam, de unde suspecții intenționau să lanseze o rachetă asupra complexului hotelier de lux Marina Bay Sans, din Singapore, a declarat directorul de presă al poliției indoneziene, Joey Boy, pentru publicația locală Batampos. Persoanele reținute fac parte din gruparea Katibah Nusantara Lid Daulah Islamiya, o filială a Stat Islamic care operează în arhipelagul malaezian și care a fost creată la 26 septembrie 2014, potrivit Școlii de Studii Internaționale S. Rajaratnam. Șeful grupării se numește Abu Ibrahim al Indunisiy, cartierul general al organizației se află în provincia Al-Hasaka (nord-estul Siriei), iar în Asia de Sud-Est operează prin intermediul unor comandouri, dintre care au fost identificate până acum cel puțin 30.
Indonezia, țară în care musulmanii reprezintă 88% din populația de 250 de milioane de locuitori, a fost scena mai multor atacuri islamiste, dintre care cel mai grav a fost atentatul comis în insula turistică Bali, în anul 2002, soldat cu 202 morți, în majoritate turiști străini.
Singapore, stat multietnic, este considerat unul dintre cele mai sigure state din lume și nu a fost niciodată ținta vreunui atac din partea militanților islamiști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS