17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLondra: Atac armat cu un cuțit soldat cu un mort și cinci răniți

Londra: Atac armat cu un cuțit soldat cu un mort și cinci răniți

O femeie a fost ucisă în urma unui atac cu cuțitul  în Piața Russel, din centrul Londrei. Alte cinci persoane au fost rănite după ce un tânăr de 19 ani a lansat atacul. Atacatorul a fost prins de autorități care vor determina dacă acesta avea discernământ și dacă este vorba despre un act de terorism.

Poliția a primit un apel la ora locală 22:33 în care se raporta că un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut în timp ce ataca mai multe persoane. Polițiștii și paramedicii ajunși la fața locului au găsit șase victime.
O femeie de aproximativ 60 de ani a primit îngrijiri medicale pe loc, însă a murit la scurtă vreme. Alte cinci persoane au fost înjunghiate.

La ora 22:39  Poliția a arestat un tânăr de 19 ani. Forțele de ordine au folosit arme cu șocuri electrice pentru a-l imobiliza. Potrivit autorităților, tânărul ar putea avea probleme mentale, însă nu exclud nici varianta unui atac terorist.

Poliția londoneză va suplimenta cu 600 numărul ofițerilor de pe străzile capitalei britanice.

Piața Russel este o zonă frecventată de studenți și turiști – aici aflându-se mai multe universități, British Museum, precum și hoteluri. În mod normal piața se închide pe timpul nopții, autoritățile vor cerceta dacă atacul a avut loc în interiorul pieței și de ce aceasta era deschisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS