14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMonica Macovei solicită excluderea din avocatură a lui Victor Ponta

Monica Macovei solicită excluderea din avocatură a lui Victor Ponta

Europarlamentarul Monica Macovei cere decanului Baroului București, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de ‘doctor în drept’, titlu care i-a fost retras.
„Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de ‘doctor în drept’. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat”, afirmă Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului București, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul reamintește că, în ianuarie 2015, a mai solicitat în scris Baroului București excluderea lui Victor Ponta din profesie „după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de ‘renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București’, însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea din București să accepte sau nu ‘renunțarea’ la titlul de doctor în drept”.

„Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea”, conchide Macovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS