5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: 35 de militanţi ai PKK, ucişi de forţele turce după ce au încercat să ia cu asalt o bază militară

Turcia: 35 de militanţi ai PKK, ucişi de forţele turce după ce au încercat să ia cu asalt o bază militară

www.agerpres.ro
www.agerpres.ro

Forțele militare turce au ucis 35 de militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) după ce aceștia au încercat să ia cu asalt o bază militară în provincia Hakkari (sud-est), au declarat sâmbătă oficialii militari, informează Agerpres, citând Reuters.

Oficialii au afirmat de asemenea că bilanțul victimelor confruntărilor ce au avut loc vineri la Hakkari indică opt soldați morți și 25 de răniți.

Conflictul între PKK, care luptă pentru autonomie, și armata turcă a izbucnit în iulie, anul trecut, după prăbușirea unui armistițiu. Mii de militanți, membri ai forțelor de securitate și civili au fost uciși în confruntările din sud-estul țării, cu populație majoritar kurdă. Armata lansează în mod constant atacuri împotriva PKK în zone rurale din sud-estul țării și în nordul Irakului, unde își are baza conducerea PKK.

După mai bine de doi ani de armistițiu, conflictul kurd a reizbucnit în iulie trecut, ceea ce a marcat sfârșitul negocierilor de pace angajate în 2012 de guvernul de la Ankara cu PKK pentru a pune capăt rebeliunii care a făcut circa 400.000 de morți din 1984.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS