8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEroare de etichetare a testelor de sânge în cazul transfuziei greşite de la Spitalul CF2

Eroare de etichetare a testelor de sânge în cazul transfuziei greşite de la Spitalul CF2

www.bzi.ro
www.bzi.ro

Ancheta inspectorilor sanitari arată “clar existenţa unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale” în cazul pacientei care se află în stare gravă după o transfuzie de sânge făcută la spitalul CF2, a comunicat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, informează Mediafax.

“Ancheta inspectorilor sanitari arată clar existenţa unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. Există semne paraclinice evidente care indică un diagnostic de hemoliză severă în urma administrării unei unităţi de sânge dintr-o grupă greşită. Cu toate acestea, din documente nu poate fi confirmată hemoliza severă pentru că nu a fost efectuat testul COOMBS, nefiind trimisă o probă la Centrul de Transfuzii Sanguine al Municipiului Bucureşti”, se spune în comunicatul ministerului.

Inspectorii sanitari au mai probat faptul că unitatea de transfuzii a spitalului (UTS) nu este autorizată conform normelor legale în vigoare şi că nu există o procedură de testare a grupei sanguine la patul pacientului, respectiv în sala de operaţii, iar registrele şi evidenţele referitoare la testele pretransfuzionale nu sunt complete.

În urma verificărilor, spitalul a fost amendat cu 30.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS