10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătății: "Gărzile suplimentare nu vor mai fi obligatorii"

Ministerul Sănătății: „Gărzile suplimentare nu vor mai fi obligatorii”

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi continuarea discuțiilor cu toți reprezentanții sindicali în ceea ce privește gărzile suplimentare, potrivit Agerpres, în contextul în care mai multe măsuri faborabile medicilor au fost luate și în cadrul zilei de joi.

„Cei doi miniștri ( miniștrii Sănătății și Muncii, Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru – n.r.) au transmis partenerilor de dialog social un mesaj clar de recunoaștere a faptului că există un spațiu de ameliorare în acest domeniu și că ambele ministere sunt complet deschise în ceea ce privește căutarea unor soluții în acest sens. Pe lângă cele convenite ieri, discuțiile vor continua cu toți reprezentanții sindicali. Ameliorările din sistemul sanitar nu aparțin nici miniștrilor, nici sindicatelor, ci tuturor medicilor din România și, bineînțeles, pacienților”, potrivit unui comunicat oficial.
La ieșirea de la discuțiile avute joi la Ministerul Sănătății pe tema gărzilor medicilor, ministrul Muncii a declarat că gărzile suplimentare vor conta ca vechime în muncă și în specialitate, iar medicii care au doar gărzi vor beneficia de concediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS