24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Justiţiei a lansat consultarea publică pentru reducerea supraaglomerării din penitenciare

Ministerul Justiţiei a lansat consultarea publică pentru reducerea supraaglomerării din penitenciare

Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat  consultarea publică pentru reducerea supraaglomerării din penitenciare şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, data limită până la care sunt aşteptate propuneri din partea cetăţenilor şi organizaţiilor neguvernamentale fiind 9 septembrie 2016.

MJ anunţă că urmăreşte crearea unei platforme prin care societatea civilă să exprime puncte de vedere cu privire la unele opțiuni identificate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie, ce includ şi supraaglomerarea.
Consultarea este susţinută de Ministerul Justiţiei şi printr-o serie de întâlniri regionale la Iaşi (6 septembrie), Timişoara (1 septembrie), Cluj (2 septembrie), Craiova (7 septembrie) şi Bucureşti (8 septembrie) cu parteneri instituţionali şi organizaţii neguvernamentale.
Toate contribuţiile vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, împreună cu un rezumat al contribuţiilor rezultat din procesarea şi analizarea contribuţiilor individuale, mai arată MJ.
Contribuţiile pot fi transmise pe adresele de email:
• Pentru persoanele fizice (cetăţeni, experţi): [email protected]
• Pentru organizaţii non-guvernamentale: [email protected]
În urma propriei analize şi a rezultatului procesului de informare şi de consultare, Ministerul Justiţiei mai arată că va propune un pachet de măsuri administrative şi legislative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS