27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDacian Cioloș împlinește astăzi 47 de ani

Dacian Cioloș împlinește astăzi 47 de ani

Premierul Dacian Cioloş îşi serbează ziua de naştere, miercuri, acesta fiind prima aniversare a sa în calitate de şef al Guvernului. Singurul eveniment de pe agenda publică a prim-ministrului fiind şedinţa de guvern, programată la ora 10.00.
Dacian Cioloş s-a născut pe 27 iulie 1969, la Zalău şi a copilarit în satul bunicilor săi, la Pericei în Sălaj. Într-un interviu acordat revistei Sinteza, în 2014, Dacian Cioloş declara că îi plăcea mult să trăiască acolo şi să lucreze cu bunicii săi la câmp. „Pentru mine şcoala întrerupea vacanţele, nu vacanţele şcoala. Şi n-a existat vacanţă pe care să nu mi-o petrec la bunici, la câmp. Acolo mă simţeam eu împăcat”, declara actualul premier.

Cioloş a afirmat, pentru aceeaşi revistă, că s-a îndreptat spre facultate „cu decizia fermă” de a urma horticultura, secţie, la acea vreme, în cadrul Facultăţii de Agricultură. „Cum examenul era foarte greu, iar eu am făcut prostia să scriu o singură opţiune, nu am intrat la horticultură, deşi am avut media peste 9. M-am dus în armată, dar, înainte de încorporare, în vara aceea, am lucrat câteva luni la un IAS de lângă Zalău. Mi-a prins foarte bine acea primă experienţa profesională, atunci am învăţat multe şi am început să mă călesc profesional, acolo la bază, la umbra remorcii de tractor. Apoi am intrat la facultate, iar din ’90, în perioada studenţiei am petrecut mai multe vacanţe în stagii în ferme din Europa, mai ales în Franţa”, a arătat Cioloş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS