24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContestația lui Ponta la decizia de plagiat a fost respinsă

Contestația lui Ponta la decizia de plagiat a fost respinsă

Contestaţia lui Victor Ponta la decizia din 30 iunie a fost respinsă de comisia de specialitate, care a menţinut verdictul de plagiat şi recomandarea de retragere a titlului de doctor în drept, iar membrii Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATCU) au început să voteze pentru o decizie finală, care ar putea fi anunţată cel mai târziu miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.
Raportul Comisiei de contestaţii a fost trimis membrilor Consiliului, întrucât decizia trebuie validată de aceştia. Cei 47 de membri ai Consiliului General al CNATDCU au început de luni să voteze pentru o decizie finală, votul putând fi dat şi electronic.

O decizie privind menţinerea sau respingerea verdictului de plagiat şi a recomandării de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta ar putea fi dată până miercuri, întrucât deja o parte dintre membrii Consiliului general al CNATDCU au votat deja.

Dacă decizia de plagiat va fi menţinută şi după contestaţie, CNATDCU va trimite rezoluţia privind retragerea titului de doctor în drept la Ministerul Educaţiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Ponta va pierde titlul obţinut în 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS