10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 candidaţi pe un loc la Academia de Poliţie

11 candidaţi pe un loc la Academia de Poliţie

Probele sportive eliminatorii de la Academia de Poliţie sunt programate să înceapă miercuri şi se vor desfăşura pe parcursul unei săptămâni, fiind testul în urma căruia, în anii trecuţi, aproximativ jumătate dintre candidaţi au fost respinşi. După finalizarea înscrierilor cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Poliţie unde sunt 11,16 candidaţi pe loc, existând însă şi locuri pentru minorităţile naţionale unde nu s-a înscris niciun candidat.
La Facultatea de Poliţie s-au înscris 2.132 de candidaţi pentru cele 191 de locuri scoase la concurs, ceea ce arată că 11,16 absolvenţi de liceu concurează pentru un loc.

Concurenţa este mică de la Facultatea de Drept (Ştiinţe Juridice) unde au fost scoase la concurs 125 de locuri pentru care s-au înscris 247 de candidaţi rezultând o concurenţă de 1,98 pe loc, cea mai mică din ultimii ani.

La Facultatea de Poliţie de Frontieră, pentru cele 74 de locuri s-au înscris 442 de absolvenţi de liceu, fiind o concurenţă de 5,97 pe loc.

La Facultatea de Jandarmi au fost scoase la concurs 62 de locuri pentru care s-au înscris 401 candidaţi, concurenţa fiind de 6,47 pe loc.

La Facultatea de Pompieri sunt 34 de locuri pentru care s-au înscris 215 candidaţi, concurenţa fiind de 6,32 pe loc.

Pa Facultatea de Penitenciare sunt 40 de locuri scoase la concurs pentru care au optat un număr de 163 de candidaţi, concurenţa fiind de 4,08 pe loc.

Şi în acest an au fost scoase la concurs locuri pentru minorităţi. La Facultatea de Poliţie, romii au alocate şase locuri pentru care s-au înscris 43 de candidaţi rezultând o concurenţă de 7,17 pe loc. Maghiarii au alocate cinci locuri pentru care s-au înscris 24 de candidaţi fiind o concurenţă de 4,8 pe loc, iar celelalte naţionalităţi au, în total, trei locuri rezervate pentru care s-au înscris 15 candidaţi, concurenţa fiind de cinci candidaţi pe loc.

La Facultatea de Poliţie de Frontieră, pentru minoritatea romă au fost scoase la concurs două locuri pentru care candidează patru absolvenţi de liceu. La această facultate nu s-a înscris niciun maghiar deşi erau două locuri rezervate. Celelalte naţionalităţi minoritare au rezervate două locuri pentru care s-au înscris trei candidaţi.

Nici la Facultatea de Jandarmi, pe locurile destinate minorităţilor, nu sunt suficienţi candidaţi înscrişi. Pentru locurile destinate romilor nu s-a înscris nimeni deşi erau două locuri, iar pentru cele două locuri destinate maghiarilor s-a înscris o singură persoană. Celelalte naţionalităţi au avut două locuri rezervate pentru care s-au înscris trei candidaţi.

La facultatea de pompieri există un loc scos la concurs separat doar pentru minoritatea romă pentru care s-a înscris o singură persoană.

Prima etapă eliminatorie care presupune contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice începe miercuri şi se va desfăşura, conform unei planificări, până pe 3 august.

Etapa a doua, susţinerea probei scrise: 5 – 7 august, ora 9.00; afişarea rezultatelor pe 8 august. Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor se face pe 8 şi 9 august, iar afişarea rezultatelor finale av fi pe 9 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS