10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru miercuri şi joi

Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că miercuri şi joi, vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor, dar în special în cele de câmpie din sud şi din est unde se va resimţi un disconfort mai accentuat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade.

Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor, dar în special în cele de câmpie din sud şi din est unde se va resimţi un disconfort mai accentuat; temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade. În Banat, Crişana, Maramureş şi vestul Transilvaniei, precum şi în zona montană instabilitatea atmosferică se va manifesta, îndeosebi după orele amiezii, prin înnorări temporar accentuate şi local averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi va cădea grindină.
În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici. Minimele termice vor fi cuprinse între 15 şi 21 de grade, mai scăzute, spre 10 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate pe litoral.

Joi, în vestul şi nord-vestul ţării vremea se va menţine în general instabilă şi, mai ales după orele prânzului, vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cu totul izolat se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină.
În restul teritoriului va fi în continuare vreme călduroasă, iar în Câmpia Română local va fi caniculă şi disconfort; cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe spaţii mici, în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 36 de grade, iar cele minime între 16 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 11 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS