16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacatorul din Ansbach, simpatizant al grupării Stat Islamic

Atacatorul din Ansbach, simpatizant al grupării Stat Islamic

Refugiatul sirian care s-a aruncat în aer lângă un restaurant din orașul germanAnsbach era susținător al grupării teroriste Stat Islamic.

În telefonul său a fost găsit un clip video în care acesta jura credință rețelei.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, urma să fie expulzat în Bulgaria, a declarat ministrul de Interne al Germaniei.   El era cunoscut cu probleme psihice, iar anul trecut i s-a refuzat o solicitare de azil.

Bilanțul atacului terorist din Ansbach a crescut între timp la 15 răniți, după cum a anunțat primarul orașului.

Atacatorul din Ansbach, un refugiat sirian sosit în Germania în urmă cu 2 ani, deținea materiale teroriste, a spus ministrul de interne al landului Bavaria.

Joachim Herrmann a precizat că tânărul era simpatizant al grupării teroriste auto-intitulate Statul Islamic.  În telefonul său mobil, dar și în calculator au fost găsite mai multe înregistrări video care atestă acest lucru.  Poliţia a descoperit în locuința sa și combustibil, substanţe chimice şi alte materiale care pot fi folosite la fabricarea unei bombe.

El s-a filmat în timp ce promitea loialitate organizaţiei teroriste: bărbatul spunea  că atacul terorist este un act de răzbunare împotriva Germaniei din cauza participării la operaţiuni antiteroriste.

Ministrul bavarez de Interne a precizat că atacatorul locuia în Ansbach de ceva vreme şi era cunoscut poliţiei locale.

În rucsacul său au fost găsite materiale explozive şi bucăţi de metal care puteau ucide multe persoane.

Bărbatul s-a detonat lângă un restaurant din Ansbach după ce i s-a refuzat accesul la un festival de muzică – la care erau prezente 2.500 de persoane.

Era cunoscut cu probleme psihice și avea statut de refugiat în Bulgaria.  Motivul pentru care procedura de expulzare în această țară a fost suspendată îl reprezintă problemele psihice de care ar fi suferit tânărul.   El a încercat să se sinucidă în 2 rânduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS