14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Cel puțin 61 de morți și 207 de răniți într-un atentat la Kabul revendicat de Stat Islamic

Afganistan: Cel puțin 61 de morți și 207 de răniți într-un atentat la Kabul revendicat de Stat Islamic

Cel puțin 61 de persoane au fost ucise și 207 rănite sâmbătă într-un dublu atentat care a vizat o manifestație pașnică la Kabul a comunității hazara, a anunțat un oficial din Ministerul Sănătății din Afganistan, informează DPA.

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru). Pentru liderii hazara, care reprezintă circa 9% din populația țării, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea și provincia lor, cea mai puțin dezvoltată din Afganistan.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă de la Kabul, potrivit unei știri difuzate de agenția Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. „Doi combatanți ai Stat Islamic și-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a șiiților în… orașul Kabul din Afganistan”, a anunțat Amaq într-o alertă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS