17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateForţele Navale Române organizează exerciţiul „Sea Shield 16”

Forţele Navale Române organizează exerciţiul „Sea Shield 16”

Astăzi, 18 iulie, sunt programate să înceapă exerciţiile militare SEA SHIELD16 în apele teritoriale româneşti ale Mării Negre cât şi în apele internaţionale. La exerciţii sunt anunţate participarea a 2000 de militari din România şi alte şapte ţări: Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia și Ucraina. Exerciţiul se va desfăşura între 18 şi 22 iulie Potrivit comunicatului Statului Major al Forţelor Navale, vor fi evaluate structurile din Forţele Navale Române nominalizate pentru participarea la forţa de reacţie NATO 2016-2017. Cei 2.000 de militari se vor antrena în comun pe mare şi vor pune în aplicare proceduri de operare la standarde NATO pentru lupta împotriva ameninţărilor de orice natură, pe mare, subacvatice sau aeriene.
Romînia are angajate în exerciţiu 11 nave, 2 elicoptere Puma Naval, 2 detaşamente mobile lansatoare de rachete, o navă suport scafandri, 2 aparate Mig 21 Lancer,1 elicopter Puma și o navă de patrulare a Gărzii de Coastă. Din celelalte ţări participă la exerciţiile navale 5 fregate, 3 nave vânători submarine, corvete,1 submarin, 4 aeronave, ofiţeri de stat major.
Potrivit unor informaţii difuzate în cursul nopţii de duminica spre luni la baze militare din Turcia s-au semnalat confruntări cu forţele rebele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS