24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrsul care a atacat joi un bărbat în Brașov a fost împușcat

Ursul care a atacat joi un bărbat în Brașov a fost împușcat

Ursul agresiv care, joi, a atacat un bărbat în cartierul Răcădău din Braşov a fost împuşcat, sâmbătă seara, după ce s-a stabilit că animalul avea un comportament deviant şi vânătorii au primit acordul de recoltare de la Ministerul Mediului, informează Mediafax.

Animalul a atacat, joi, un bărbat pe strada Calcarului din cartierul Răcădău, acesta fiind grav rănit la gât şi pe tot corpul, iar vineri, în aceeaşi zonă, animalul a atacat din nou un bărbat care a ieşit cu câinele
la plimbare, însă a rănit doar câinele acestuia.

„Ursul, un exemplar de 3-4 ani, a fost împuşcat aseară în jurul orei 21.00, când a venit din nou exact în locul în care a atacat bărbatul joi după-amiază. Exemplarul a fost transportat la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, cea care administrează zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi prelevate probe care vor fi duse la Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov pentru analize”, a spus prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

Prefectul Braşovului a convocat Comandamentul de urgenţă şi a solicitat Ministerului Mediului şi Pădurilor acord pentru recoltarea ursului, iar în zonă au fost făcute filtre şi au fost lipite afişe pe
copaci prin care cetăţenii erau avertizaţi de pericolul de a fi atacaţi de urs („Atenţie! Pericol atac de urs“).

Animalul a fost capturat exact în zona în care a atacat, joi, un turist de 64 de ani. Animalul a fugărit şi doi bărbaţi care montau camere video cu senzori de mişcare pentru monitorizare.

Acesta este cel de-al treilea incident de acest fel din ultima perioadă, din zona Braşovului. Pe data de 28 mai un tânăr de 25 de ani a fost atacat de un urs în timp ce se afla în pădure, în zona Bunloc din localitatea braşoveană Săcele, bărbatul reuşind să scape de animal şi să ajungă la teleferic unde a cerut ajutor. Apoi, în 19 iunie, un bărbat de 60 de ani a fost atacat de un urs în zona Bunloc – Dâmbul Morii din Braşov, suferind o fractură de braţ şi plăgi la abdomen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS