Ambsadorul Turciei: Gruparea aflată în spatele tentativei de lovitură de stat are 11 școli în România

ambasador
Osman Koray Ertaş (foto: ziuaconstanta.ro)

Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei în România, a precizat că gruparea care a demarat tentativa de lovitură de stat are 11 școli în România. În plus, ambasadorul turc a afirmat că Turcia a făcut demersuri  pentru ca Fethullah Gulen să fie extrădat din Stale Unite.

”(În spatele loviturii de stat-n.r.) sunt membrii acestei grupari Gulen de care am amintit, ai acestui cleric care stă în SUA. Acest imam are două feţe: are o reţea de şcoli, au 11 şcoli în România, au organizaţii umanitare, (…) când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de toleranţă şi de prietenie. Partea sa întunecată, când vorbeşte în limba turcă, întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci când acesta vine să ajungă la cârma instituţiilor”, a spus ambasadorul la un post de televiziune, potrivit b1.ro.

Ambasadorul turc a vrut să scoată în evidență că ceea ce s-a întâmplat în Turcia, vineri seara, a fost mâna unui grup format din 1000 de oameni și nu a întregii armate care deține personal în număr de 600.000 de oameni.

”Ce vreau să subliniez este că nu armata a încercat această lovitură, ci un grup mic de 1000 şi întregul personal al armatei este de 600.000. deci, 1000 de oameni în posturi cheie ale armatei au încercat să controleze soarta întregii naţiuni. Este o victorie a democratiei, toţi oamenii au condamnat lovitura de stat”, a spus diplomatul.

Ambasadorul turc a fost întrebat dacă Erdogan și Turcia au înțeles că este nevoie de reforme în țară, acesta spunând că lovitura de stat nu are legătură cu democrația, Turcia fiind de acord să rămână în continuare în drumul spre Uniunea Europeană.

”Cum am mai spus această lovitură de stat nu are nimic de a face cu democraţia turcă. Ştim că avem imperfecţiuni în democraţia noastră. Dacă vă uitaţi în UE sunt diferite niveluri de maturitate democratică în mai multe ţări.din acest motiv am lansat reforme, începem să schimbăm memtalităţi şi facem acest lucru de 10 ani. Ştim că trebuie să facem mai mult, să facem reforme. De aceea, în ciuda problemelor din Europa, încercăm să rămânem pe drumul către UE. Vrem să deschidem capitolele 23 şi 24. Ştiu că există critici legate de libertatea presei, de liberatea de expresie din Turcia, şi spunem: haideţi să deschidem aceste capitole, să schimbăm legislaţia necesară şi să avansăm. Suntem de acord în Turcia că trebuie să mergem pe calea reformelor. Sunt multe ameninţări şi trebuie să avem un echilibru între securitate şi libertate. Şi în Franţa este decretată stare de urgenţă, nici ei nu aplică anumite reguli ale convenţie europene, avem o situaţie asemănătoare. Vom continua pe calea reformelor”, a declarat Osman Koray Ertaş.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 17 iulie 2016

Actualitate

» Trafic rutier deviat pe Autostrada București-Pitești din cauza unui incendiu
» Ministrul Muncii: Există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării
» Craiovean condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, prins și încarcerat
» Armenia: Grupul înarmat care a ocupat azi-dimineață o secţie de poliţie din Erevan cere demisia guvernului
» Românca disparută la Nisa, găsită în viață
» Tolea Ciumac, sub control judiciar după ce ar fi violat şi tâlhărit o tânără
» Două persoane, arestate în legătură cu atentatul de la Nisa
» Armenia: Indivizi înarmați au ocupat o secție de poliție din Erevan și au luat ostatici
» Ursul care a atacat joi un bărbat în Brașov a fost împușcat
» Craiova: Prins cu o alcoolemie de 1,22 mg/l la volan și fără permis
» Președintele Erdogan cere SUA să îl extrădeze pe Fethullah Gulen, acuzat că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat
» Vâlcea: Accident mortal la Diculești
» Ambsadorul Turciei: Gruparea aflată în spatele tentativei de lovitură de stat are 11 școli în România
» Turcia: Autoritățile au ordonat plasarea în detenție a 2.745 de judecători și procurori
» MAE: 108 români s-au întors duminică dimineață de la Istanbul cu un zbor Tarom

Dolj

» Craiova: Femeie de 24 de ani, depistată de polițiști la volanul unei mașini neînmatriculate

Sport

» Tenis / Spania a învins România și va juca în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială (update)
» Fotbal / Neymar: Cristiano Ronaldo merită Balonul de Aur!
» Fotbal / Steaua și Chiajna își dispută Cupa Ligii
» Fotbal / Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României

Top