20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate50 de turişti blocaţi în Munţii Retezat din cauza alunecărilor de teren

50 de turişti blocaţi în Munţii Retezat din cauza alunecărilor de teren

Cincizeci de turişti au rămas blocaţi în diferite puncte ale Masivului Retezat din cauza alunecărilor de teren care au condus la ruperea unor poduri şi la alunecări de teren pe Drumul Judeţean 685, care face legătura între localitatea Râu de Mori şi zona montană, scrie MEDIAFAX.

Potivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, la Refugiul Salvamont Bucura sunt 10 turişti, alţi 25 de turişti sunt blocaţi între Zănoaga şi Gura Zlata şi încă 15 la Poiana Pelegii. Aceştia au ajuns în munte cu opt maşini şi o motocicletă, pe o vreme frumoasă, însă o ploaie torenţială i-a blocat pe munte, în sprijinul lor fiind trimise echipe de salvare. ”Din cauza alunecărilor de teren înregistrate între localitatea Clopotiva şi poiana Pelegii, echipajele de intervenţie s-au mobilizat de urgenţă pentru recuperarea celor 50 de turişti rămaşi blocaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Cei 50 de turişti vor fi coborâţi din munte de echipele formate din pompieri, jandarmi şi salvamontişti, aceştia având de parcurs circa 30 de kilometri până la Râu de Mori unde sunt aşteptaţi de două microbuze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS