12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentat la Nisa: 77 de morți, printre care și copii

Atentat la Nisa: 77 de morți, printre care și copii

Cel puţin 77 de persoane au fost ucise, iar alte 150 au fost rănite grav după ce un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii în centrul oraşului Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

„Direcţia antiteroristă a Parchetului General a preluat ancheta în cazul atacului comis la Nisa”, informează publicaţia L’Express.

„Ancheta vizează asasinat în formă multiplă şi tentative de asasinat coordonate de o organizaţie teroristă”, a comunicat instituţia, precizând că la investigaţii vor participa agenţii Direcţiei Generale pentru Securitate şi Informaţii (DGSI) şi Direcţia pentru Combaterea Terorismului (SDAT).

Un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii în centrul oraşului Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Şoferul camionului care a lovit sute de persoane în atacul de la Nisa avea asupra sa arme automate şi grenade, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de postul BFM TV.Camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanţă de circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane.

Conform unor surse, în vehiculul de 16 tone, cu lungimea de 10 metri, al cărui şofer a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, au fost găsite arme automate şi grenade.

Poliţia a anunţat că focurile de armă auzite au fost trase de forţele de ordine pentru oprirea camionului.

Președintele Franței, François Hollande, a anunțat vineri dimineața un număr de 77 de morți, printre care și copii, în atacul de la Nisa al cărui „caracter terorist nu poate fi negat”, transmit AFP, Reuters și EFE.

El a indicat totodată într-un discurs pentru națiune că starea de urgență din Franța, care urma să expire pe 26 iulie, va fi prelungită cu trei luni și a arătat că va merge la Nisa vineri pentru a-și exprima sprijinul față de acest oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS