22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul pas de la apariţia măsurilor de simplificare a birocraţiei: Candidaţii pentru Universitatea din Bucureşti nu mai trebuie să depună copii legalizate la înscriere

Primul pas de la apariţia măsurilor de simplificare a birocraţiei: Candidaţii pentru Universitatea din Bucureşti nu mai trebuie să depună copii legalizate la înscriere

Tinerii care vor să dea admiterea la Universitatea din Bucureşti nu mai trebuie să depună copii legalizate ale diplomelor şi ale celorlalte acte necesare, acestea urmând să fie certificate prin confruntarea cu documentele originale de către membrii comisiei de admitere, scrie Mediafax.

Candidaţii la concursul de admitere la studii organizat de Universitatea din Bucureşti nu mai trebuie să depună copii legalizate ale diplomelor şi ale celorlalte acte necesare, acestea urmând să fie certificate prin confruntarea cu documentele originale de către membrii comisiei de admitere.

De asemenea, candidaţii care doresc să urmeze cursurile facultăţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti se pot înscrie şi prin sistemul de admitere online.

În ceea ce priveşte studenţii străini, aceştia pot depune în momentul înscrierii toate actele necesare echivalării studiilor direct la secretariatele facultăţii, urmând ca acestea să fie verificate şi transmise de Universitate către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor. Actele pot fi depuse şi online.
„Înscrierile pentru admiterea la facultăţile Universităţii din Bucureşti au început pe 13 iulie şi se vor încheia pe 20 iulie (cu excepţia Facultăţii de Drept, la care înscrierile se termină pe 21 iulie). Pentru admiterea din anul 2016 la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 10.400 de locuri la toate cele 19 facultăţi ale sale, dintre care 4.400 de locuri la buget şi 6.000 de locuri la taxă”, se precizează într-un comunicat de presă emis de instituţia de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS