6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății intenţionează relocarea Spitalului de Arși

Ministrul Sănătății intenţionează relocarea Spitalului de Arși

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că ia în considerare relocarea Spitalului de Arşi, iar pe termen scurt a decis închiderea Unităţii de transfuzii de sânge, ca urmare a decesului unei femei căreia i-au fost făcute transfuzii greşite de sânge. După ce joi au fost publicate imagini şocante din cadrul aceluiaşi spital, în care un pacient avea larve în spatele urechii, ministrul a afirmat că s-a gândit să închidă spitalul, având în vedere modul în care au fost gestionate toate cazurile după tragedia din Colectiv. Vlad Voiculescu afirmă că s-a gândit în mai multe rânduri să închidă Spitalul de Arși. Așadar, ministrul Sănătăţii afirmă că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din București.  „Sunt mai multe variante – relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm”.
Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, a declarat că în cazul în care se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate.
”Situaţia o cunoaştem de la Colectiv. În ultimele două luni, am avut mai multe situaţii de criză. Accidentul de la Valea Cascadelor şi cazul de transfuzie greşită. În weekendul de la Valea Cascadelor, am fost la spital. Am văzut condiţiile de acolo. Este inacceptabil ca după tragedia din Colectiv să nu fi învăţat nimic. Singura măsură pe care am luat-o în considerare în ultimele luni este închiderea spitalului. Am luat-o în considerare de trei ori. Spitalul nu oferă condiţii proprii pentru pacienţi şi personalul medical. Săptămâna trecută am avut la minister o întâlnire cu managerii spitalelor care pot prelua pacienţi cu arsuri grave. Concluzia e că nu putem închide tot spitalul. Închidem însa unitatea UTS (Unitatea de Transfuzii Sanguine). n momentul acesta există doi pacienți pe secția de Terapie Intensivă, pacienți care nu pot fi transferați. Măsura pe care o avem în vedere este relocarea spitalului. Situația de acum este rezultatul lipsei de viziune, lipsei de acțiune. Nimeni nu a făcut nimic pentru acest spital.”, a adăugat ministrul Sănătății.
”Nu putem învinovăți întregul personal medical. Este singurul spital unde sunt medici care pot trata marii arși. Avem o problemă gravă ca țară. Este o situație inacceptabilă. Regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi”, a adăugat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS