3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de tone de alge colectate de pe plajele turistice de la Constanţa

Mii de tone de alge colectate de pe plajele turistice de la Constanţa

Echipele de igienizare ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au colectat în ultimele 20 de zile peste 6.000 de tone de alge de pe plajele turistice din sudul litoralului românesc, ca urmare a valorilor crescute de înflorire algală, înregistrate în această zonă, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ABADL, Marieta Iorga, a transmis joi un comunicat de presă în care precizează că pentru colectarea algelor echipele de salubrizare acționează numai noaptea, pentru a nu crea disconfort turiștilor, pe toata linia țărmului, de la Năvodari și până la Vama Veche.

„Angajații instituției noastre strâng algele de pe sectoarele de plajă libere de contract (neînchiriate) și intervin la linia țărmului, în zona sectoarelor închiriate, doar când intensitatea fenomenului algal depășește capacitatea operatorilor de a le îndepărta. Pentru reducerea disconfortului produs turiștilor de fenomenul de înflorire algală acționăm seara, în medie cu 45 de muncitori și peste 20 de utilaje”, a declarat purtătorul de cuvânt. Sursa citată a mai precizat că prezența algelor aduse de curenții marini la țărmul mării nu este dăunătoare sănătății și că de la data de 12 mai, când sectoarele de plaje au fost predate către cei 326 de operatorilor privați, și până în prezent, au fost colectate și transportate la rampă peste 16.863 de tone de alge.

„Recordul în cea ce privește colectarea algelor de pe litoralul românesc a fost înregistrat în anul 2011, când au fost adunate aproximativ 47.000 de tone de alge. În anul 2012 au fost colectate și transportate la rampa de deșeuri 24.750 tone, iar anul trecut au fost colectate 19.176 tone”, a conchis Marieta Iorga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS