12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArgeș: 38 de persoane au fost reținute în cazul persoanelor ținute în lanțuri în localitatea Berevoeşti

Argeș: 38 de persoane au fost reținute în cazul persoanelor ținute în lanțuri în localitatea Berevoeşti

38 de persoane au fost reţinute, miercuri seara, după audierile care au avut loc în urma celor 40 de percheziţii din localitatea argeşeană Berevoeşti. Aceștia sunt acuzați  de trafic de persoane și trafic de minori.
Procurorii DIICOT susțin că, în ultimii 8 ani, suspecții au racolat victime de lângă biserici, din gări, sau chiar le-au răpit direct de pe stradă. Îi forțau apoi să muncească în gospodărie, să spele rufe, să îngrijească animale sau să taie ilegal arbori. Lemnul era apoi vândut de membrii grupării pe piața neagră.

Mascații au descins la o fermă din localitatea argeșeană Berevoești.  Acolo au găsit 5 persoane ținute în lanțuri și înfometate. Victimele proveneau din medii defavorizate: spre exemplu, un bărbat cu deficiențe intelectuale a fost racolat anul trecut și apoi bătut cu pumnii, cu picioarele și chiar cu biciul.

Alți minori exploatați de grupare erau ținuți încuiați pe timpul nopții și puși să se bată între ei, spre amuzamentul suspecților.

Altă victimă era dezbrăcată complet  și stropită alternativ cu apă rece și caldă.  Legată de mâini și picioare, acesteia i se dădea să mănânce de pe jos.

Anchetatorii au ridicat, în urma perchezițiilor,  aproape 230 de mii de lei, jumătate de kilogram de aur, drujbe, dar și mai multe autoturisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS