Pompierii mehedinţeni au intervenit la nouă incendii şi un accident rutier în câteva ore

În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” au intervenit la nouă incendii, un accident rutier şi şapte urgenţe medicale.

Luni, la ora 13.03, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr.Tr Severin a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Dedovița Nouă, comuna Șimian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, care risca să se extindă la culturile de grâu. Pompierii au reuşit să limiteze incendiul, focul cuprinzând circa 0.25ha de vegetație uscată. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul SVSU Șimian. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 14.07, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Calea Dudașului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au acţionat rapid limitând incendiul, care risca să se propage la două autoturisme parcate în zonă. Focul a cuprins circa un hectar de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 16.58, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Jiana Veche, comuna Jiana, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Mai bine de două ore, pompierii au acţionat pentru limitarea şi stingerea incendiului, care risca să se propage la culturile agricole din apropiere. Focul a cuprins circa 20 ha de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis in spații deschise.

La ora 17.06, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Higiu, comuna Dumbrava, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au reuşit să limiteze incendiul, care risca să se extindă la pădurea de foioase. Cu toate acestea, focul a cuprins circa 5 ha de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. La intervenție a participat şi SVSU Dumbrava cu patru voluntari. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 17.42, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Nicolae Bălcescu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Deşi focul a cuprins circa 30 ha de vegetație uscată și miriște, pompierii au reuşit să împiedice propagarea incendiului la o stână de oi și la culturile agricole din vecinătate. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul SVSU Pătulele. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis în spații deschise.

La ora 20.15, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Roșiori, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au acţionat rapid, înlăturând pericolul de extindere al incendiului la  cele şase gospodării din zonă. Focul a cuprins circa 3 ha de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

La ora 23.23, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Cerneți, comuna Șimian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și miriște. Focul a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată și miriște. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

Azi noapte, la ora 00.00, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr Severin au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, în localitatea Schitul Topolniței, comuna Izvorul Bîrzii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Accesul forţelor la locul intervenţiei a fost îngreunat de un podeț, care nu a permis traversarea cu autospecialele, fiind mai îngust decât lăţimea acestora şi care prezenta pericol de prăbușire sub acțiunea greutății lor. Forțele de intervenție au realizat un dispozitiv de intervenție pe o lungime de circa 350 m. Cauza şi pagubele incendiului sunt în curs de stabilire.

Marţi, la ora 00.13, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și nouă pompieri, în localitatea Obârșia de Câmp, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Deşi focul a cuprins circa 50 ha de vegetație uscată și miriște, pompierii au reuşit să împiedice extinderea incendiului la culturile de păioase nerecoltate. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis în spații deschise.

Azi-noapte, la ora 02.25, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Halânga, comuna Izvorul Bîrzii, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier – un autotren încărcat cu cereale s-a răsturnat și a ieșit în afara părții carosabile, cu scurgeri de motorină din rezervor.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 12 iulie 2016

Actualitate

» UNPR fuzionează prin absorbţie cu PMP
» Universul culorilor a doua artiste gemene
» Lucrările la Centura de Sud, în stand-by
» Bolile din stranduri
» Obstacole pentru biciclişti pe strada Râului
» Un singur elev de 10 si niciun liceu cu promovabilitate 100%
» Deces în condiții suspecte la SJU Craiova
» Curtea Constituţională va avea de miercuri trei noi judecători şi un nou preşedinte
» Cod Roşu de caniculă în Croaţia
» Pompierii mehedinţeni au intervenit la nouă incendii şi un accident rutier în câteva ore
» Informații pentru persoanele care călătoresc sau care locuiesc în regiuni cu transmitere activă a virusului Zika
» BAC 2016: Site-ul Ministerului Educaţiei a picat cu puţin timp înainte de afişarea rezultatelor
» Primul român infectat cu virusul Zika este o tânără de 26 de ani
» Arhiepiscopul Tomisului Teodosie, audiat la DNA
» Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiţie 2.1.A-Microîntreprinderi
» Lucrări pe A1 Bucureşti – Piteşti
» Cel puţin nouă morţi şi 32 de răniţi, într-un atentat cu maşină-capcană la nord de Bagdad
» Sfaturi preventive pentru biciclişti şi motociclişti
» Arderile necontrolate de miriști în continuă creștere în Olt
» Craiova: Restricţii de circulaţie cu prilejul spectacolelor „Carmen Rock Version 2016”
» Sporuri şi stimulente financiare, atacate de guvern la Curtea Constituţională
» Legea care obligă hipermarketurile să comercializeze 51% produse româneşti, promulgată

Dolj

» Mamă și copil, loviți pe trecerea de pietoni
» Urmărit de autorităţile italiene prins de poliţiştii doljeni
» Dolj: 64,35% – rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat
» Craiova: Accident mortal de muncă pe Stadionul “Ion Oblemeno”
» Bacalaureat 2016: O singură medie de 10 în judeţul Dolj
» Dolj: Botoşăneni cercetaţi pentru înşelăciune
» Inspector de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după gratii
» Dolj: 11 incendii în 24 de ore
» Dolj: Rezultatele la examenul de bacalaureat se afișează la ora 13.00
» Dolj: Victime ale neacordării de prioritate
» AIESEC Craiova și cei 25 de studenți internaționali
» Bordurile de granit din Craiova, lăsate în voia sorții?
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Patru medii de 10 la Bacalaureat
» Gorj: Şefii CEO, audiaţi la Tribunal
» Gorj: Bărbat prins sub un zid prăbuşit
» Condescu a dat în judecată Clubul Pandurii pentru suma de 800.000 de euro

Olt

» Arderile necontrolate de miriști în continuă creștere în Olt

Mehedinţi

» Persoanele vârstnice în atenţia autorităţilor mehedinţene

Vâlcea

» Râmnicu Vâlcea: Wi-Fi gratuit şi webcam la Ştrandul Ostroveni
» Audienţe în fiecare săptămână la Primăria Râmnicului

Sport

» Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală la BRD Bucharest Open
» Fotbal / Derbiul Olteniei se joacă în prima etapă a Ligii I
» Tenis: Andreea Mitu și Raluca Olaru vor participa la Jocurile Olimpice în proba de dublu
» Handbal (f): Echipa SCM Craiova s-a reunit sub comanda lui Bogdan Burcea
» Drăghia și Rambe, noutățile CSU (galerie foto)

Educatie

» S-au afişat rezultatele de la Bacalaureat pe site-ul edu.ro

Opinii

» Girafa cu gâtul lung și picioare scurte a Olguței Vasilescu

Top