11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTheresa May, posibil premier al Marii Britanii

Theresa May, posibil premier al Marii Britanii

Andrea Leadsom a anunțat luni că se retrage din cursa din cadrul Partidului Conservator pentru a deveni prim-ministru al Marii Britanii, în locul lui David Cameron, afirmând că Theresa May este cel mai bine plasată pentru a purta negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE, relatează Reuters și AFP.
Leadsom, care este în prezent secretar de stat pentru energie, a declarat că nu crede că ea personal dispune de suficient sprijin în rândul conservatorilor pentru a conduce un guvern puternic și stabil.

Candidata care a militat pentru Brexit în timpul campaniei a spus că, în opinia ei, Theresa May ‘este ideal plasată pentru a implementa Brexitul în cei mai buni termeni posibili’.

‘Mediul de afaceri are nevoie de siguranță. Acum avem nevoie de un nou premier instalat cât mai curând posibil’, a adăugat Andrea Leadsom.

Graham Brady, președintele comitetului de partid care s-a ocupat de alegeri în rândul conservatorilor, a spus că, după retragerea Andreei Leadsom, va avea loc un proces oficial de confirmare a Theresei May în rolul de președinte al partidului și de viitor prim-ministru.

Brady a făcut acest anunț la câteva minute după ce Andrea Leadsom și-a anunțat retragerea din cursă. Imediat ce va fi confirmată ca lideră a conservatorilor, Theresa May va deveni automat prim-ministru al Marii Britanii, înlocuindu-l pe David Cameron.

Brady nu a precizat în ce interval de timp va prelua Theresa May aceste roluri, dar a menționat că procesul ar trebui să se încheie ‘foarte curând’.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS