22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorizațiile de securitate la incendiu sunt obligatorii din 2017 pentru toate construcţiile

Autorizațiile de securitate la incendiu sunt obligatorii din 2017 pentru toate construcţiile

Persoanele care dețin construcții și amenajări ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu sunt obligate să obțină acest act până cel târziu la 31 decembrie 2016, informează Biroul de presă al ISU București.

Obligațiile pentru obținerea autorizației revin beneficiarilor investiției sau persoanelor fizice/juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente.

Până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investițiilor.

ISU București anunță că, din 1 ianuarie 2017, funcționarea construcțiilor și amenajărilor fără a se deține autorizația de incendiu se sancționează conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările ulterioare.

Amenzile nu se vor aplica până la 31 decembrie 2016, dar din luna ianuarie a anului viitor sancțiunile vor fi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS