Vizita președintelui Barack Obama în Spania, scurtată de evenimentele din Dallas

Barack Obama efectuează duminică o vizită în Spania, țară aflată în incertitudine politică, deplasarea președintelui american fiind scurtată în urma uciderii a cinci polițiști la Dallas, unde liderul de la Casa Albă va merge la începutul săptămânii viitoare, transmite AFP, citată de Agerpres.

 

Avionul Air Force One a aterizat sâmbătă seara, puțin după ora locală 23.00 (21.00 GMT) la baza aeriană de la Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, unde președintele american a fost întâmpinat de regele Spaniei, Felipe al VI-lea.

În cursul dimineții, Barack Obama se va întâlni cu șeful guvernului conservator în exercițiu, Mariano Rajoy, aflat în căutare de aliați pentru a forma noul cabinet.

Partidul Popular condus de Rajoy a câștigat alegerile legislative anticipate organizate la 26 iunie, după doar șase luni de la precedentul scrutin, dar cele 137 de mandate obținute (din totalul de 350) nu îi permit să guverneze singur.

Duminică, președintele Obama va mai avea întrevederi cu șefii partidelor de opoziție: liderul socialist Pedro Sanchez, liberalul Albert Rivera (Ciudadanos) și Pablo Iglesias, liderul Podemos, stânga radicală.

Potrivit ministrului spaniol de externe, Jose Manuel Garcia Margallo, vizita lui Obama simbolizează ‘normalizarea’ relațiilor între Madrid și Washington, după răcirea pe care au cunoscut-o în mandatul predecesorului lui Rajoy, socialistul Jose Luis Rodriguez Zapatero.


Etichete , ,

Comenteaza acum

Alte stiri

4 septembrie 2016

SUA și Rusia, aproape de un armistițiu în Siria

Un acord poate fi anunţat duminică, a anunţat un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat în marga reuniunii din estul Chinei, scrie realitatea.net. “Nu am ajuns acolo încă”, a declarat Obama pentru presă în urma unei ...

Sumarul ediției de duminică, 10 iulie 2016

Top