13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepremierul Costin Borc anunță implementarea principiului „doi la unu” în sistemul bugetar

Vicepremierul Costin Borc anunță implementarea principiului „doi la unu” în sistemul bugetar

Guvernul analizează posibilitatea implementării principiului potrivit căruia, la fiecare doi angajați la stat care pleacă din sistem, să fie angajat unul singur, a declarat, duminică, vicepremierul Costin Borc, în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24, scrie Agerpres.

 

Întrebat dacă sunt prea mulți angajați în acest moment la stat, Borc a răspuns: „O părere proprie: da. Nu sunt un specialist în administrație publică, însă oamenii cu care ne întâlnim în discuții, experți în administrație, spun că, totuși, din punctul de vedere al administrației, față de alte țări nu o ducem foarte bine”.

Potrivit lui Borc, cu ocazia discuțiilor pe marginea legii salarizării sectorului bugetar, a propus și implementarea principiului „doi la unu”, după modelul francez.

„Am propus (principiul „doi la unu” — n.r.) în Guvern în discuțiile pe legea salarizării. Este un principiu care este acceptat de colegi. Nu vreau să-mi arog această idee, pentru că este o idee pe care am văzut-o în Franța, era ideea de a diminua administrația într-un mod simplu și corect și a nu face niște valuri de disponibilizări. Fiecare doi funcționari care ies la pensie sau ies din sistem să fie înlocuiți prin unul”, a explicat vicepremierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS